Bilsalg

Mange bilejere vælger selv at sælge deres brugte bil. Når køberne begynder at kontakte dig, er der en række ting, du som privat sælger skal være opmærksom på. Men forhandleren vil måske ikke give nok for bilen, og så findes der andre salgskanaler.

Andre salgskanaler
Ud over at sælge bilen til en privat eller til en forhandler, man selv finder frem til, er der mulighed for at sætte den brugte bil til salg på almindelig bilauktion eller internetauktion, lade en forhandler tage bilen i kommission eller sælge bilen med bistand fra en bilmægler.

Der gælder særlige regler, hvis en bil købes/sælges på en offentlig bilauktion, hvor køberen har mulighed for at være til stede. I så fald anses bilen kun for mangelfuld, hvis den er væsentligt ringere, end køberen havde grund til at regne med, hvis der er givet urigtige eller vildledende oplysninger om bilen, eller sælger har undladt at give køberen oplysninger om forhold, som sælger kendte eller burde kende, og som har betydning for forbrugerens bedømmelse af køretøjet.

På bilauktioner handler private og erhvervsdrivende side om side, og det er ikke på forhånd til at vide, hvem modparten er. Både køber og sælger betaler salær.

Ved kommissionssalg køber forhandleren ikke bilen af bilens ejer, men påtager sig – i eget navn – at sælge den for bilens ejer mod betaling. I disse tilfælde hæfter forhandleren over for køberen af bilen, hvis der viser sig at være mangler. Forhandleren skal desuden have et kommissionssalær, som fratrækkes salgsprisen.

Har du brug for råd og vejledning i forbindelse med salg af bil eller ønsker du at vi skal sælge din bil - er du velkommen til at kigge forbi eller kontakte os.

FIND OS